cuketové nudle s bazalkovým pestem

tagliatelle3Suroviny: 2 malé cukety, rajčata, čerstvá bazalka, hrst kešu oříšků, olivový olej, citronová šťáva, sůl

Horko, slunce a vítr přináší vůni olivového oleje, bazalky a citronu,… evokuje vám to dovolenou? I s úrodou ze zahrádky se dá připravit „světové“ jídlo, když máte náladu si s ním pohrát. Není to složitější, než hodit těstoviny do vroucí vody a otevřít k tomu sklenici zavařeného pesta. A rozhodně to chutná skvěle a voní ještě lépe.

tagliatelle2

Postup: cuketu jsem omyla a škrabkou na brambory nakrájela na tenké nudle (tagliatelle, chcete-li být světovější:-). V misce zasypala solí, promíchala a nechala chvíli pustit vodu (asi 20 minut). Mezitím jsem si nakrájela rajčata a připravila pesto: 4 lžíce olivového oleje, hrst kešu oříšků a asi dvě hrsti čerstvých listů bazalky jsem rozmixovala ponorným mixérem. Přisolila a přikápla trochu citronové šťávy.

Cuketu, která pustila vodu je potřeba ještě propláchnout a zbavit přebývající soli, pak už stačí jen vše naaranžovat na talíř. Bon apetit.

tagliatelle1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *