marokánky

marokánky2Suroviny: banány, buráky (nepražené! a nesolené:), rozinky, brusinky, oříšky, švestky, …., čokoláda (kakao + sirup + kakaové máslo)

Už skoro rok sobě i některým z vás slibuju recept na marokánky. Vánoce mě nakonec donutily recept sepsat, a je to tak jednoduchoučké, že se skoro stydím, že jsem ho nesepsala dřív. Rozhodně se nemusíte bát, že byste to nezvládli.

Marokánky po loňském úspěšném zkušebním testování budou zařazeny do vánočních balíčků. Takže ti, co si letos (2014) objednali cukroví, se mají na co těšit.

 

marokánky1

Postup: rozmixujeme banány s burskými oříšky. Pár buráků si nechte stranou. Tady opravdu pozor na to, aby jste koupili raw. Z pražených solených buráků si můžete udělat leda burákové máslo na chleba:-) Co se poměrů týká, tak dávám na pytlík buráků asi dva nebo tři banány. Do vzniklé tužší kaše zamícháme samé dobroty – na kousíčky nakrájené švestky, rozinky, brusinky, kousíčky ořechů, buráky, prostě do máme rádi.

Hmotu naaranžujeme do požadované velikosti do sušičky a na chvíli zapneme. (v té mé, studené, staré, noname sušičce jsem nechala marokánky přes noc). Po vyndání, pokud nesníte hned všechno, ještě můžete jednu stranu namazat čokoládou. Stačí trochu, pro ten pocit. Ony jsou dost sladké.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *