štědrovečerní „kapr“

celervánoční2Těšíte se na vánoce, máte rodinu, která dodržuje tradice, vy jste si jistí tím, že i o štědrém večeru chcete zůstat věrní svému vitariánskému přesvědčení,….ale ta rodina. Babička vám voní majonézovým salátem pod nosem, tatínek smaží kapra a manželka se zlobí, že byste měli mít na talíři zase něco extra….

My se u nás doma vzájemně respektujeme a ten, kdo chce aby štědrovečerní večeře byla aspoň na pohled sjednocená, jsem já:-) Takže jsem vloni opět experimentovala a zkoušela něco, co vypadá jako kapr a voní rybinou:-)

celervánoční1

Copak se salátem, je to snadné, to jsou samé dobroty a obalené v kešu majonéze vypadá skoro všechno jako brambory ve vaječné tatarce. Ale kapr? Já experimentovala s celerem. 23.12. jsem si nakrájela plátky celeru, trochu je nařezala aby měly na povrchu texturu a dala přes noc marinovat do speciální směsi z citronu, oleje, soli, nového koření, pepře a hořčice. Letos už to takhle nechám.

Vloni jsem ještě pro ten rybí pocit zabalila každý kousek celeru do zelené řasy. Do té samé, která se používá na suši. Rybí vůně byla až příliš dokonalá a chuťově to bylo zbytečně přehnané. Ani ta tmavá zelená barva není tak vánoční. Ale chtěla jsem přece obalovaného kapra, ne? 🙂

celervánoční4

Přeji Vám požehnané Vánoce a harmonii nejen u štědrovečerního stolu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *